Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Ortlieb

WATERPROOF – ORTLIEB'S CONCEPT SINDS 1982!

Ortlieb

In 1982 werd ORTLIEB Sportartikel GmbH opgericht door Hartmut Ortlieb in Nuremberg, Duitsland. In 1997 verhuisde het bedrijf naar Heilsbronn, gelegen in het regionale district Ansbach. De eerste ORTLIEB fietstassen zijn uit pure persoonlijke noodzaak voor waterdichte tassen ontstaan, in die tijd was dat niet verkrijgbaar! De eerste producten werden met de hand gemaakt op de naaimachine van de moeder van Hartmut: dry bags en fietstassen gemaakt van vrachtwagenzeil. Deze prototypes werden door Hartmut en zijn vrienden getest op zelf georganiseerde fiets- en klimtochten. Wat eenvoudig begon ontwikkelde zich snel in een succesverhaal.

Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 300 medewerkers en is de ORTLIEB collectie gegroeid tot meer dan 500 individuele producten. Zelfs nu bevindt alles zich onder één dak: van ontwikkeling en ontwerp tot productie, sales en marketing. Alle waterproof producten worden door middel van een hoog frequente lastechniek op het Duitse hoofdkantoor in Heilsbronn geproduceerd. 'Made in Germany' garandeert kwalitatief hoogwaardig outdoormateriaal voor alle toepassingen, weersomstandigheden en terreinen.

ORTLIEB producten kenmerken zich door een stevige en betrouwbare sluiting, zoals de rolsluiting en waterdichte ritssluitingen. Talloze design features worden beschermd door patenten en zetten nog steeds nieuwe standaarden in de fiets- en outdoormarkt. De kwalitatief hoogwaardige producten met speciale design features worden ontwikkeld door een multidisciplinair team dat uitgaat van de wensen van de markt, en dus de eisen van eindgebruikers. En, de innovaties blijven maar komen en worden vrijwel maandelijks bekroond door onafhankelijke jury's en vakbladen.

In Duitsland distribueert ORTLIEB haar producten direct naar gespecialiseerde retailers op het gebied van fietsen, outdoor, trekking, expeditie, motorrijden en watersport. Vanaf de productiefaciliteit in Heilsbronn distribueert ORTLIEB haar producten wereldwijd via distributeurs in meer dan 30 landen. Alle producten hebben vijf jaar garantie op materiaal- en productiefouten. ORTLIEB zet hoog in op klantenservice, inclusief after sales, iets dat zowel door de consumenten als de retailers erg gewaardeerd wordt. Het principe van korte lijnen binnen het bedrijf maakt een snelle reactie op speciale wensen van consumenten mogelijk.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van werken en productie. ORTLIEB is actief lid van verschillende organisaties en werkgroepen op dit gebied. Sinds 2008 is het bedrijf lid van de EOCA (European Outdoor Conservation Association). Dit initiatief financiert en investeert in projecten die zich richten op bescherming van milieu en natuur over de hele wereld.

Ortlieb

MADE IN GERMANY - EERLIJKE PRODUCTIE IN DUITSLAND

Sinds de oprichting in 1982 produceren we in Duitsland en dit zullen we in de toekomst ook blijven doen. Meer dan 70% van de materialen die we gebruiken komt uit Duitsland. Dit is zowel voordelig voor mens als voor milieu, aangezien de standaarden op sociaal en milieu gebied in Duitsland doorgaans hoger zijn dan de internationale standaarden. Onze directe, betrouwbare en langdurige relaties met onze leveranciers werken in ons voordeel.

90% van alle processen vinden bij ORTLIEB zelf in Heilsbronn plaats. Hierdoor kunnen we continu het productieproces optimaliseren, om te garanderen dat elke stap in het proces zo milieuvriendelijk mogelijk is.

ONZE BENADERING

Als een van de eerste bedrijven op het gebied van outdoor producten blijven we trouw aan een holistische, ecologische kijk op de wereld. Het is ontzettend belangrijk voor ons om op een weldoordachte en respectvolle manier met de natuur om te gaan. Daarom zijn we continu bezig om de carbon footprint te minimaliseren, de ecologische balans te optimaliseren en tegelijkertijd om zo duurzaam mogelijke producten te produceren. Onze 'Made in Germany' productie en de continue verbetering van de efficiëntie zijn een groot voordeel bij het bereiken van deze doelen. Onze productieprocessen zijn gericht op het behouden van hulpbronnen en de gehele levenscyclus van onze producten, inclusief recycling. Daarnaast investeren we in hernieuwbare energie: 100% van ons elektriciteitsverbruik komt uit hernieuwbare energie, een derde van de zonnecellen op het dak van ons bedrijf. De CO2 uitstoot van ons gasverbruik wordt 100% gecompenseerd. We zij toegewijd aan een langdurige samenwerking met onze leveranciers in Duitsland, Europa en in andere delen van de wereld. Onze vereisten op het gebied van duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor onze leveranciers, zijn vastgelegd in onze Code of Conduct for Suppliers.

ONZE CO2 FOOTPRINT

De klimaatverandering veroorzaakt door de mens is een van de grootste bedreigingen voor ons allemaal. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en we willen bijdragen aan de bescherming van het milieu. Ons voordeel: de meeste van onze producten helpen onze klanten bij het ondernemen van een fiets- of wandeltocht, waardoor ze dus meteen goed bezig zijn voor het milieu.

Als producent willen en moeten we onze schadelijke impact op het milieu zoveel mogelijk beperken. Aan het begin van 2015 hebben we samen met B.A.U.M. Consult onze eerste ORTLIEB klimaatbalans (2011-2013) opgezet, die we continu updaten. Momenteel hebben we data beschikbaar tot aan het begin van 2018, waaronder alle belangrijke stromen van materialen, energieën en uitstoten. Dit vormt een basis voor het systematisch vinden en realiseren van de juiste maatregelen om effectief onze impact op het klimaat te verminderen.

Naast transport en uitlevering van producten, heeft het gebruik van elektriciteit een groot aandeel in ORTLIEB's CO2 uitstoot. De installatie van 3900 zonnepanelen op het dak van ons gebouw in juli 2012, heeft gezorgd voor een vermindering van de uitstoot van meer dan 8%, ondanks de verhoogde productie. Het installeren van meer zonnepanelen is door de constructie van de gebouwen niet mogelijk. Daarom nemen we, naast onze eigen geproduceerde energie, elektriciteit uit waterbronnen bij onze lokale energieleverancier af. Het resultaat is dat ons energieverbruik in Heilsbronn sinds 2017 100% klimaatneutraal is.

Wat ook voor een relatief hoge uitstoot zorgt, is de productie en verspreiding van ORTLIEB catalogi, die zelfs alleen maar toeneemt. We reduceren de uitstoot door de catalogi op een klimaatneutrale manier op FSC papier te printen. De verspreiding gebeurt eveneens klimaatneutraal. Daarnaast compenseren we de veroorzaakte uitstoot, die meer dan 10% van onze totale uitstoot omvat. De verzending van producten van Heilsbronn naar gespecialiseerde retailers in Duitsland gebeurt ook 100% klimaatneutraal.

ONZE WATERCONSUMPTIE

In vergelijking met onze CO2 footprint, is onze water footprint aanzienlijk kleiner. Dit is omdat we nauwelijks water gebruiken in onze productie. Desondanks is weloverwogen en economisch gebruik van water extreem belangrijk voor ons. Ondanks het toegenomen aantal medewerkers en de verhoogde productie is ons niveau van waterconsumptie gelijk aan dat van 2012.

VERSPILLING

Afval in ons bedrijf en in onze productie wordt gescheiden, gerecycled en afgevoerd volgens wettelijke bepalingen. ORTLIEB's eerste klimaatbalans uit 2014 nam ook CO2 uitstoot veroorzaakt door de transport van producten mee. Twee procent van onze totale uitstoot wordt veroorzaakt door afval en het afvoeren daarvan, en dan gaat het voornamelijk om synthetisch materiaal uit onze productie en kartonnen dozen. Ondanks de toegenomen productie tussen 2011 en 2015 was er slechts een lichte afwijking in de hoeveelheid afval. De klimaatbalans per geproduceerd artikel is hierdoor tussen 2011 en 2015 verbeterd.

De ecologische zwakke plek van ORTLIEB is de afvoer van PVC afval van de productie en oude/versleten producten. Daarom is een lange levensduur en de mogelijkheid om producten makkelijk te repareren extreem belangrijk. Onze producten bestaan uit verschillende polymeren, die alleen van elkaar gescheiden kunnen worden door het gebruik van grote hoeveelheden water en energie (negatieve eco balans). Afvoer van PVC is in Duitsland niet toegestaan, aangezien kleine hoeveelheden weekmakers in het grondwater kunnen komen. Moderne verbrandingsfabrieken en slimme controle systemen zijn essentieel om het vrijkomen van giftige doxines bij het verbranden van PVC te voorkomen.

Prijs
tot
Prijs filteren
Categorieën
Categorie
Categorie
Categorie
Aantal wielen
Geschikt voor
Geschikt voor
Pasvorm
Bevestigen aan
Kenmerken
Inhoud
Volume
Kleur
Kenmerken
Kenmerken
Kenmerken
Filter
Pagina 1 van 19
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
Weergave:
Sorteren:
Ortlieb 2 QL1-Hooks with Adjustable Strap - 16 mm - Zwart
12,95 10,70 Excl. BTW
Ortlieb 2 QL2.1 Hooks with Handle - 16 mm - Zwart
13,95 11,53 Excl. BTW
Ortlieb 2 QL2.1 Hooks with Handle - 16mm - Zwart
Verzending binnen 3 werkdagen
13,95 11,53 Excl. BTW
Ortlieb 2 QL2.1 Hooks with Handle - 18 mm - Zwart
13,95 11,53 Excl. BTW
Ortlieb 2 QL2.1 Hooks with Handle - 20 mm - Zwart
13,95 11,53 Excl. BTW
Ortlieb Accessory-Pack - Black Matt
Verzending binnen 1 werkdag
61,56 50,88 Excl. BTW
Ortlieb Accessory-Pack 3.5 - Dark Sand
Verzending binnen 3 werkdagen
69,95 -12%
61,56 50,88 Excl. BTW
Ortlieb Anti-Theft Device for QL2.1 Bags - Long
15,95 13,18 Excl. BTW
Ortlieb Anti-Theft Device for QL2.1 Bags - Short
Verzending binnen 3 werkdagen
15,95 13,18 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 25 - Black
Verzending binnen 1 werkdag
203,35 168,06 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 25 - Petrol
Verzending binnen 1 werkdag
197,96 163,60 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 25 - Rooibos
Verzending binnen 1 werkdag
224,95 185,91 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 35 - Zwart
Verzending binnen 3 werkdagen
234,95 194,17 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 35 - Dark Sand
Verzending binnen 3 werkdagen
234,95 -12%
206,76 170,88 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 35 - Petrol
Verzending binnen 1 werkdag
234,95 194,17 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 35 - Rooibos
Verzending binnen 1 werkdag
206,76 170,88 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 45 - Black
Verzending binnen 1 werkdag
215,56 178,15 Excl. BTW
Ortlieb Atrack 45 - Rooibos
Verzending binnen 3 werkdagen
244,95 202,44 Excl. BTW
Ortlieb Atrack BP - Black Matt
Verzending binnen 1 werkdag
224,95 185,91 Excl. BTW
Ortlieb Atrack CR - Black
Verzending binnen 3 werkdagen
197,96 163,60 Excl. BTW
Ortlieb Atrack CR Urban - Ink
Verzending binnen 3 werkdagen
193,56 159,97 Excl. BTW
Ortlieb Atrack CR Urban - Pepper
Verzending binnen 3 werkdagen
202,36 167,24 Excl. BTW
Ortlieb Atrack Metrosphere
Verzending binnen 3 werkdagen
215,56 178,15 Excl. BTW
Ortlieb Attachment Kit for Gear
Verzending binnen 1 werkdag
23,95 19,79 Excl. BTW
Weergave:
Sorteren:
Pagina 1 van 19
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
Filter

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen