Skischoenen

Bij het skischoenen kopen, koop je een essentieel onderdeel voor een goede ski vakantie. Het is belangrijk om rekening te houden met de juiste pasvorm, de stevigheid en het comfort als je skischoenen gaat kopen. Met de juiste schoenen voor het skiën worden de bewegingen goed overgedragen tijdens het beoefenen van de sport.

De schoen fungeert als verbindingsstuk tussen de ski en de persoon. Onderschat deze waarde dus niet! Deze schoenen zijn bepalend voor het gevoel dat je krijgt op de ski’s tijdens het skiën. Wij bieden zowel dames- als heren skischoenen aan in verschillende kleuren van de merken Atomic, Fischer, Salomon, K2 en HEAD.

 1. € 346,90

  The Atomic Hawx Prime 110 S is our medium flex, medium fit that offers adjustable geometry and flex.

  Meer info
 2. € 295,90

  • Instant fit: Redesigned step-in construction teams up with our exclusive seamless liner to make the S/PRO the most comfortable boot Salomon has ever made.
  • Fully customizable: Introducing the Coreframe 360, you can now customize the cuff, shell and liner to enjoy Salomon's most tailor-fitted boot.
  • Power: A combination of Salomon's performance-boosting Coreframe, Sense Amplifier and Sense Strap technologies provide progressivity and rebound through the turns.
  • Customizable fit: 5/5
  • Stiffness: 3/5
  Meer info
 3. € 314,90

  Niet in voorraad

  Atomic Hawx Prime 100 is an all-mountain ski boot with a medium fit and flex, perfect for men with a medium build.

  Meer info

De juiste skischoenen kopen

De volgende factoren zijn van invloed op het kiezen van de juiste skischoen:

 • De stijfheid van de schoen – de flex index;
 • De maat van de schoen – voor een betere sturing en het voorkomen van blessures;
 • Het aantal jaren ski ervaring – ben je een ervaren of een beginnende skiër?;
 • Je gewicht;
 • De vorm van je voeten.

Beginnende skiërs wordt een schoen met lagere flex aangeraden, terwijl ervaren skiërs een schoen met hogere flex aangeraden wordt. De flex index wordt veelal aangegeven op de zijkant van de schoen. Des te hoger het getal, des te stijver de schoen. Wanneer de schoenen stijver zijn, ontstaat er een directere overbrenging tussen de ski en de schoen. De flexwaarde van een skischoen kan variëren van 60 tot maximaal 150.

Skischoenen bij Twinseasons kopen

Twinseasons maakt alle skischoenen op maat. Op deze manier, genaamd bootfitting, wordt de schoen compleet naar wens om de voet gevormd. We starten altijd met een 3D-scan van je onderbeen/voet en onze ervaren medewerkers zullen er daarna alles aan doen er om samen met jou de schoen perfect te laten passen! Dit proces is gratis, indien je een skischoen wilt kopen bij ons. Twinseasons heeft exclusief de beschikking over de Fischer 3D vacuümmachine in Groningen.

Kom daarom langs in onze winkel in Groningen om de schoenen te passen. Door langs te komen kunnen we jou voorzien van een passend advies over de aanschaf van de voor jou perfecte schoen. Online bestellen kan natuurlijk ook! Mocht je nog vragen hebben over de aanschaf, dan zijn we bereikbaar via info@twinseasons.nl of telefonisch op +31(0)50 - 311 25 46.

Met de juiste skischoenen bereik jij het beste resultaat!