Ski's

Ski's zijn er in veel verschillende typen en modellen. Voor de verschillende disciplines, soorten terrein en sneeuw is er genoeg keuze. De ski die alles perfect kan is echter nog niet uitgevonden, dus is het erg belangrijk om van jezelf goed te weten wat je mogelijkheden en wensen zijn om de passende ski te vinden. Bij de wintersportspecialist Twinseasons hebben een geselecteerd aanbod en adviseren we je graag bij je keuze.

Welk type ski past bij mij?

Overweeg jij ski's te kopen, maar heb je nog geen idee welk type ski's bij jou past? Lees dan hier meer over op https://www.twinseasons.nl/informatie-over-skis-kopen

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Welke ski’s moet ik kopen?

Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten ski’s die te koop aangeboden worden. Er kan gekozen worden uit de volgende varianten:

 • De race ski’s;
 • De slalom ski’s; 
 • De sport ski’s;
 • De all mountain ski’s;
 • De freeride ski’s;
 • De tourski’s.

Race ski’s

Deze ski’s worden ook wel reuzeslalom ski’s genoemd. Met deze ski’s kunnen er lange bochten gemaakt en worden hoge snelheden bereikt. Dit maakt de ski’s uitermate geschikt voor gevorderde skiërs. Techniek en ervaring is vereist! Het is haast niet mogelijk om op deze ski’s korte bochten te draaien.

Slalom ski’s

Deze ski’s zijn geschikt voor skiërs die graag korte bochten draaien. Een slalomski heeft een hoge kantengrip bij korte bochten op harde pistes. Wanneer je erover nadenkt om deze ski’s te kopen, moet je er rekening mee houden dat deze ski’s vooral geschikt zijn voor ervaren en actieve skiërs.

Sport ski’s

Deze allround ski’s zijn geschikt voor het brede publiek. Met deze ski’s kunnen zowel korte als lange bochten aangesneden worden. Er wordt echter wel enige kracht en techniek gevraagd van de skiër, waardoor je wel geoefend moet zijn.

Onder de sport ski’s zijn echter ook modellen beschikbaar waarop wintersporters met minder kracht en ervaring uit de voeten kunnen. Het is belangrijk om rekening te houden met de opbouw van de ski. De verschillende materialen, rocker, carbon en titanal zorgen ervoor dat de ski zich anders gedraagt. Laat je dus goed informeren als je een ski uit deze categorie wilt kopen.

All mountain ski kopen

Deze veelzijdige modellen voelen zich thuis op de gehele berg en onder alle weersomstandigheden. Deze veelzijdige ski’s zijn de afgelopen jaren erg populair geworden onder de brede doelgroep. Sommige modellen zijn geschikt voor geoefende skiërs, maar er zijn ook startmodellen beschikbaar.

Freeride ski’s

De freeride ski’s zijn gemaakt voor afdalingen in de poedersneeuw. Dit wordt mogelijk door de dubbele rocker op de tip en de tail van de ski – des te breder de ski, des te meer drijfvermogen. Zo ‘float’ de ski gemakkelijker door de poedersneeuw.

Inmiddels zijn de ski’s zo ver doorontwikkeld, dat een aantal ook geschikt zijn voor op de piste. Wanneer je wilt genieten van avontuur en het opzoeken van grenzen zijn de freeride ski’s uitermate geschikt voor jou!

Tourski’s

Tourski’s zijn zo gemaakt dat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van een skilift. Je loopt namelijk omhoog met stijgvellen, om vervolgens te kunnen genieten van de ultieme (off-piste) afdaling.

Tijdens de klim kan ervoor gekozen worden om de hak van de skischoen los te laten en deze vervolgens weer vast te zetten tijdens de afdaling. De ski’s zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Hierdoor zijn sommige ski’s geschikt om mee te klimmen, terwijl andere ski’s geschikt zijn om sneller af te dalen.

Ski’s kopen bij Twinseasons

Laat je goed adviseren over de aankoop van de juiste ski’s! Het is belangrijk om een voor jou geschikt model ski’s te kopen: de juiste lengte, de breedte en het type ski. Onze ski’s zijn van de merken Atomic, Rossignol, Stöckli, Elan, HEAD en nog veel meer!

We hebben een ruim en geselecteerd aantal ski’s voor zowel heren als dames in ons assortiment. Zo valt er voor iedereen wel een geschikt paar te vinden. Bestel onze ski’s eenvoudig online, of kom langs in de winkel in Groningen. Heb je nog vragen? Dat begrijpen we! Stel ze vooral door te bellen naar +31(0)50 - 311 25 46, of stuur een e-mail naar info@twinseasons.nl. In onze winkel kunnen we jou van passend advies voorzien.

Ski’s kopen doe je eenvoudig online en in de winkel bij Twinseasons!