Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Ortovox

De innerlijke stem

Vaak is het de innerlijke stem die ons vertelt in welke richting we moeten gaan. Het leidt ons intuïtief, voor ons als bedrijf, voor ons dagelijks handelen, voor onze waarden. De innerlijke stem volgen is niet altijd de gemakkelijkste weg, maar het voelt als de juiste.Pioniers op het gebied van bergveiligheid sinds 1980

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1980 in het zuiden van München, heeft onze innerlijke stem ons gesteund en onze waarden gedefinieerd. ORTOVOX heeft altijd gestaan voor een uitgekiend beschermings- en comfortsysteem voor de bergen, gekenmerkt door een verantwoorde omgang met mens en natuur. Als pionier op het gebied van lawineveiligheid heeft ORTOVOX een sleutelrol gespeeld bij de ontwikkeling van nooduitrusting voor bergsporten. Innovatieve producten, maar ook gerichte trainingen, zijn waardevolle bijdragen om de bergsport een beetje veiliger te maken en elke dag levens te redden.

Sinds 1988 heeft Ortovox het productassortiment uitgebreid met bergsportkleding gemaakt van wol. Als wolexperts hebben we van de eerste tot de derde laag een draagcomfortsysteem ontwikkeld dat de hoogste functionaliteit, bescherming en comfort in de bergen biedt door een intelligente combinatie van natuurlijk materiaal met andere innovatieve stoffen.

Duurzaamheidsbeheer is het kenmerk van al onze ondernemingen. Toewijding aan veilige- en eerlijke werkomstandigheden is daarbij net zo belangrijk als toewijding aan het welzijn van de schapen en het milieuvriendelijk vervaardigen van onze producten.

ORTOVOX ziet zichzelf als zowel een winter- als een zomermerk. De passie voor ongerepte sneeuw op skitochten of freerides stuwt het merk voort op precies dezelfde manier als gedeelde ervaringen bij alpine-, bergbeklimmen of op alpine tochten. Vriendschap kenmerkt elke interactie binnen het bedrijf - binnen het team, met klanten en met partners en leveranciers - in de bergen en in het dagelijks leven.

Ortovox beschermt

Bescherming is de hoogste prioriteit van ORTOVOX. Als onze nummer één merkwaarde staat het centraal in al onze activiteiten. Bescherming verwijst hier niet alleen naar producten die beschermen tegen de elementen in gevaarlijke situaties op de berg, maar omvat ook de bescherming van mens en natuur. Veilige en eerlijke werkomstandigheden zijn hiervan de beste voorbeelden, evenals de hoogste normen voor dierenbescherming op onze Tasmaanse merinoboerderijen.

Merino thermokleding

Merino korte basislaag van ORTOVOX is verkrijgbaar in verschillende materiaalsterktes en kan worden gebruikt voor een breed scala aan bergsporten. Dankzij de fijne merinowol heeft het ondergoed vochtregulerende eigenschappen en biedt het een hoge mate van comfort voor skitochten, klimmen en bergbeklimmen.

Ortovox-base-layer-men 50% NL
Ortovox-base-layer-women 50% NL

Onmisbaar: Avabag

Ortovox zijn experts als het gaat om nooduitrusting, want daar vind je hun roots. Zo biedt hun lichtgewicht, compacte en extra robuuste AVABAG lawine-airbagsysteem de best mogelijke bescherming bij een gewichtstoename van slechts 690 gram. De eenvoudige bediening en betrouwbare activering van de AVABAG maken het de meest populaire partner als je in de sneeuw bent.

Veilige, betrouwbare bescherming

Sinds hun ontwikkeling staan ORTOVOX lawinepiepers voor één ding: veilige, betrouwbare bescherming in de bergen. Ze beschikken ook over een eenvoudig en intuïtief bedieningsconcept, dat een snelle oriëntatie en eenvoudige leesbaarheid in geval van nood garandeert. Ortovox lawine sets maken uw nooduitrusting compleet, zodat u kunt rekenen op de best mogelijke, meest betrouwbare ondersteuning in geval van nood!

Ortovox avabag NL
Ortovox transceivers NL

Verklein het lawinegevaar met behulp van de safety academy

Of het nu gaat om skitochten of om te freeriden: op onbeveiligd terrein moet u het lawinegevaar kunnen inschatten. Zorgvuldige planning, gepast gedrag op de berg en de ervaring die nodig is om potentiële gevarengebieden te herkennen, zijn de basisprincipes die nodig zijn om uw veiligheid tijdens een tour te garanderen. Sinds 2008 verspreidt Ortovox deze kennis door in samenwerking met zo'n 30 bergbeklimmersscholen veiligheids- en lawinezendontvangertrainingen aan te bieden voor beginners en gevorderden. Met zijn lawinecursussen is de SAFETY ACADEMY 's werelds grootste lawinepreventietrainingsinitiatief. Word opgeleid en verklein het risico! Het is de enige manier om noodsituaties te voorkomen. Het doel van de lawinecursussen: Veiligheid en risicobeheer voor toerskiën en freeriden op onbeveiligd terrein in de winter.

Bezoek de Ortovox Safety Academy. Let op: de website is in het Engels.

Ortovox bergkleding

De bergkleding van Ortovox voor dames en heren biedt bescherming en een uitstekend microklimaatbeheer van de eerste tot de derde laag. Dit is te danken aan een combinatie van verschillende functionele en innovatieve stoffen. Fijne Tasmaanse merinowol zorgt voor extra comfort. Daarnaast gebruikt Ortovox ook hoogwaardige Swisswool uit de Zwitserse Alpen in hun isolatieproducten.

Ortovox Wear 1 NL
Ortovox Wear 2 NL
Ortovox Wear 3 NL
Ortovox Wear 4 NL

Merino WolWol traditie

Sinds 1988 vertrouwt Ortovox op wol.

Meer dan een kwart eeuw ervaring in het werken met de meest functionele van alle natuurlijke stoffen. Ortovox combineert natuurlijke materialen en andere innovatieve stoffen. Met het resulterende systeem van draagcomfort bieden ze u unieke functionaliteit en draagcomfort-eigenschappen voor uw bergavonturen. Merinowol biedt bijzondere voordelen door zijn zeer fijne vezeldiameter en uitstekende duurzaamheid. Bij ORTOVOX gebruiken ze alleen wolvezels van 18-19 micron (één micron = een duizendste van een millimeter). Er zijn dunnere vezeldiameters, hoewel deze niet echt economisch te verwerken zijn en bovendien niet de stabiliteit bieden die nodig is voor alpinesporten.

Ortovox beschermt schapen

Dierenbescherming – in het bijzonder het welzijn van schapen – bepaalt hun handelen als woldeskundigen. In 2017 heeft Ortovox dit als basis gebruikt om onze eigen wolstandaard te ontwikkelen. De ORTOVOX WOOL PROMISE (OWP) staat voor de hoogste kwaliteit van dierenwelzijn en duurzaam economisch beheer. Bovendien zijn alle boerderijen gecertificeerd volgens de internationale Responsible Wool Standard (RWS). Regelgeving is essentieel, maar voor Ortovox blijft het uitgangspunt de eerlijkheid, ambitieuze instelling en betrokkenheid van alle partners. Daarom houdt Ortovox ook regelmatig RONDE TAFELDISCUSSIES om onze nauwe, vriendelijke samenwerking met schapenhouders, producenten en experts te benutten en te intensiveren. Daar brengen ze verschillende belangengroepen samen om openlijk uitdagingen te bespreken, nieuwe ideeën te implementeren en oplossingen te ontwikkelen.

Ortovox-doel: 100% OWP-geverifieerde wol in 2024

Het doel is om de ORTOVOX WOOL PROMISE tegen 2024 verder te versterken. Als onderdeel hiervan zal SWISSWOOL, de traditionele wol uit de Zwitserse Alpen die voornamelijk als isolatiemateriaal wordt gebruikt, ook in het OWP worden opgenomen. Integratie staat gepland voor 2021/2022. Bovendien heeft Ortovox zich ten doel gesteld om transparantie te tonen in alle processen en inkoopstappen.

Ortovox beschermt mensen

De eerlijke behandeling van werknemers, klanten en zakenpartners is de hoogste prioriteit. Ortovox is sinds 2015 lid van het PARTNERSHIP FOR SUSTAINABLE TEXTILES-initiatief en de FAIR WEAR FOUNDATION (FWF). Hun inzet voor eerlijke arbeidsomstandigheden werd in 2019 opnieuw beloond toen Ortovox de FAIR WEAR FOUNDATION LEADERSHIP STATUS ontving - de hoogste onderscheiding van de FWF. Sinds 2018 behoudt Ortovox die status.

Ortovox-doel: de status van FWF-leider behouden

Ortovox heeft zich ten doel gesteld om de status binnen de FAIR WEAR FOUNDATION te behouden. De status van de FWF wordt jaarlijks herzien en vraagt ??daarom om een ??proces van continue verbetering. Concreet betekent dit dat zij zich inzetten om de productieplanning steeds efficiënter en maatschappelijk aanvaardbaarder te maken. De status omvat ook het betalen van een leefbaar loon in een veilige, gezonde werkomgeving. Als onderdeel van de routekaart van het PARTNERSHIP VOOR DUURZAAM TEXTIEL, zetten ze zich bijvoorbeeld ook in om het chemisch en milieubeheer bij alle fabrikanten te verbeteren.

Ortovox beschermt regionale unieke bronnen en kennis

Ze gebruiken en koesteren natuurlijke hulpbronnen en traditionele expertise over de hele wereld, zoals de eeuwenoude ervaring van Tasmanië in het verwerken van merinowol. En sinds de beginjaren vertrouwt het merk ook specifiek op lokale grondstoffen en regionaal vakmanschap. De textielproductieketen van ORTOVOX omvat momenteel 48 bedrijven in 14 landen. 56,49% van alle textielproducten wordt in Europa gemaakt.

Doel: 60% van de productie in Europa

Ze hebben zich ten doel gesteld om ten minste 60% van hun productievolume in Europa te blijven produceren. Ze werken nauw samen met lokale belanghebbenden en zetten zich ook in om speciale activiteiten op internationale locaties te ondersteunen. Het Tarkine-regenwoud in Tasmanië, het eiland waar hun merinoschapen leven, is bijvoorbeeld een van de grootste, oudste en meest biodiverse landschappen ter wereld. Grootschalige opruimingen door de mijn- en houtindustrie bedreigen echter haar unieke diversiteit - en wat een enorme groene long is voor de planeet. Met verschillende acties steunen zij de Bob Brown Foundation, die zich inzet voor het behoud van het regenwoud. Voor elke bestelling die in de online winkel wordt gekocht en niet wordt geretourneerd, doneren zij 3 euro aan de Stichting. Ortovox investeerde ook 10.000 euro in de Tarkine Trail-app, die is ontworpen om zacht toerisme in de regio te promoten. Naast financiële steun aan de Bob Brown Foundation, rusten ze ook lokale milieubeschermingsteams uit met rugzakken en kleding.

Ortovox beschermt de bergen

Bescherming van het milieu maakt deel uit van hun zelfbeeld en beïnvloedt het handelen van het bedrijf. Hun verklaarde doel is om klimaatneutraliteit te bereiken op alle bedrijfslocaties en voor alle producten. In eerste instantie betekent dit het nauwkeurig meten van de CO2-voetafdruk, vervolgens het ontwikkelen van een strategie om deze tot een minimum te beperken en de rest te compenseren.

Doel: klimaatneutraliteit

Ortovox zal hun ecologische voetafdruk meten – rekening houdend met het energie-, water-, warmte- en papierverbruik, het woon-werkverkeer dat hun werknemers maken van en naar het werk en de productie van klimaatneutrale producten – alvorens maatregelen op te stellen en te implementeren om de afname. De onvermijdelijke CO2-uitstoot wordt uiteindelijk gecompenseerd door compenserende maatregelen. Ortovox is daarom in 2024 volledig klimaatneutraal.

Prijs
tot
Prijs filteren
Categorieën
Categorie
Geslacht
Categorie
Categorie
Geschikt voor
Type handschoen
Geslacht
Pasvorm
Kleur
Materiaal
Kleur
Activiteit
Eigenschappen
Seizoen
Kenmerken
Kenmerken
Uiterlijke kenmerken
Materiaal
Kenmerken
Duurzaamheid
Maat
Schoenmaat
Filter
Pagina 1 van 21
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
Weergave:
Sorteren:
Ortovox 185 Rock'N'Wool Short Pants M - Desert Orange
89,95 74,34 Excl. BTW
Ortovox 185 Rock'N'Wool Short Pants M - Just Blue
89,95 74,34 Excl. BTW
Ortovox 185 Rock'N'Wool Short Pants M - Pacific Green
89,95 74,34 Excl. BTW
Ortovox 2.5L Civetta Jacket M - Clay Orange
299,95 -13%
259,95 214,83 Excl. BTW
Ortovox 2.5L Civetta Jacket M - Dirty Daisy
299,95 -13%
259,95 214,83 Excl. BTW
Ortovox 2.5L Civetta Jacket M - Petrol Blue
299,95 -13%
259,95 214,83 Excl. BTW
Ortovox 2.5L Civetta Jacket W - Dirty Daisy
299,95 -13%
259,95 214,83 Excl. BTW
Ortovox 2.5L Civetta Jacket W - Ice Waterfall
299,95 -13%
259,95 214,83 Excl. BTW
Ortovox 2.5L Civetta Jacket W - Mountain Rose
299,95 -13%
259,95 214,83 Excl. BTW
SALE Ortovox 2L Swisswool Andermatt Jacket W - Black Steel
599,95 -58%
249,95 206,57 Excl. BTW
SALE Ortovox 2L Swisswool Andermatt Jacket W - Hot Coral
599,95 -58%
249,95 206,57 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Bib Pants M - Clay Orange
599,95 -10%
539,95 446,24 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Bib Pants M - Green Pine
599,95 -10%
539,95 446,24 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Bib Pants W - Dark Wine
599,95 -10%
539,95 446,24 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Bib Pants W - Green Pine
599,95 -10%
539,95 446,24 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Jacket M - Clay Orange
689,95 -9%
624,95 516,49 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Jacket M - Green Pine
689,95 -9%
624,95 516,49 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Jacket M - Petrol Blue
689,95 -9%
624,95 516,49 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Jacket W - Clay Orange
689,95 -9%
624,95 516,49 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Jacket W - Dark Wine
689,95 -9%
624,95 516,49 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Pants M - Clay Orange
549,95 -9%
499,95 413,18 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Pants M - Green Moss
549,95 -9%
499,95 413,18 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Pants M - Petrol Blue
549,95 -9%
499,95 413,18 Excl. BTW
Ortovox 3L Deep Shell Pants W - Blush
549,95 -9%
499,95 413,18 Excl. BTW
Weergave:
Sorteren:
Pagina 1 van 21
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
Filter

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220925 11:09:32 PC11False0FalseTrue220102