Welke ski's passen bij mij?


Ben jij zoekende welke ski het beste bij je gaat passen? Dan ben je bij Twinseasons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan verschillende ski's, zodat je altijd beschikt over de juiste ski's die passen bij jouw gewenste skistijl en mogelijkheden. Ook heeft Twinseaons een 100% skigarantie, die je de zekerheid geeft dat je altijd de juiste ski's bij ons koopt.

Hedendaagse ski's worden in verschillende uitvoeringen gemaakt, er bestaan verschillende soorten ski's. Ski's worden gefabriceerd voor verschillende doelgroepen, zo worden er ski's gemaakt voor beginners, gevorderden en zeer gevorderden skiërs.


Er wordt bij de fabricatie van ski's niet alleen nagedacht over het niveau van de skiër maar ook waar de skiër de ski's wil gaan gebruiken. Zo wordt er verschil gemaakt tussen ski's voor op de piste, ski's voor off-piste en voor funpark. Sommige ski's worden gemaakt om op en naast de piste mee uit de voeten te kunnen. Ski's om rustig of juist keihard over geprepareerde pistes te knallen, door diepe poeder te suizen of halsbrekende sprongen mee te maken. Een combinatie van dat alles is natuurlijk ook mogelijk. Zo is er ook nog onderscheid te maken in de ski's voor de verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld een Slalomski, Raceski, Cruiser, Freestyle, Tourski etc.

Ski voor beginners

Ski's voor beginners zijn eenvoudige, soepele ski's met bijpassende bindingen. Dit soort ski's zijn uitermate geschikt om de eerste stappen op de pistes te zetten. Van de eerste sneeuwploeg naar de eerste strakke carve bochten. Beginners ski's zijn altijd piste ski's met als kenmerken veel draaigemak en stabiliteit voor een goed en vertrouwd gevoel. Natuurlijk kan ook een beginnende skiër beginnen op skies uit een hogere categorie. Deze ski's kun je dan prima gebruiken om op door te groeien naar een hoger niveau.

Ski voor Gevorderden

Ski's voor gevorderden zijn ondanks de naam toch middenklasse ski's, gemiddelde ski's die veel in huis hebben om het merendeel van de wintersporters tevreden te houden. Deze ski's zijn geschikt voor bijna iedereen die ervaring heeft. Dit soort ski's zijn zeer goed te gebruiken. Ski's voor gevorderden zijn meestal piste ski's, alhoewel verschillende all-moutain ski's ook prima ski's zijn voor gevorderden om ook eens naast de piste te skiën. Belangrijk is ook hier; wat je met je ski wilt gaan doen.... ben je een freerider en ga je het liefst naast de pistes, dan is er natuurlijk ook een off-piste ski voor gevorderden.

Ski voor zeer goede skiërs

Ski's voor zeer gevorderden zijn het soort ski's voor de echt betere skiërs. Deze ski's zijn vaak gemaakt voor een specifieke doelgroep. Denk aan bijvoorbeeld race ski's, freeride ski's of de betere all-mountain latten. Om plezier aan deze ski's te kunnen beleven is een goed ski niveau en een prima conditie nodig. Wie de skitechniek en kracht heeft vindt in deze ski's planken zonder compromis.

Bij de zoektocht naar de juiste ski is het dus van belang, dat je weet welk niveau (heden en toekomstig) en welk doel (gebruik) je wilt nastreven. Er zijn vele soorten en type ski's. Ook zijn je lengte en gewicht een factor die gaat meespelen bij de keuze van je ski en zo ook nog de combinatie skischoen/ski. Wij van Twinseasons helpen je graag op weg bij het maken van een juiste keuze, indien je een ski wilt kopen met een goed advies.

SKI bestellen

Ski bestellen? Bij Twinseasons word je altijd geholpen door ervaren medewerkers die jou alles over de verschillende Snowboards kunnen vertellen. Twijfel niet en neem contact met ons op voor een goed advies of voor extra informatie.