Skionderhoud | Snowboardonderhoud


Voor skionderhoud en snowboardonderhoud in Groningen en omgeving gaat u naar Twinseasons, uw wintersportspecialist. Wij beschikken over de meest professionele werkplaats op locatie voor ski en snowboard onderhoud.

Noodzaak van ski en snowboard onderhoud

Na ieder gebruik van je ski of snowboard neemt het glijvermogen af en worden de staalkanten minder scherp. Hierdoor zal het glijvermogen en de grip afnemen tijdens het skien en snowboarden. Bij de ski's staat ook nog de skibinding continue onder spanning, waardoor uiteindelijk de kracht op de binding kan afnemen. Bij het skien ontstaan vaak hoge snelheden. Hierdoor zal ook de kracht toenemen op de skibinding en is een goede werking absoluut noodzakelijk voor uw veiligheid en die van anderen.

Bij elk servicebeurt controlen wij altijd uw skibindingen, visueel en op werking. Voor comfort, veiligheid en behoud van je materiaal is het daarom belangrijk regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een wintersportspecialist. Wintersport staat voor plezier en beleving en met optimaal onderhoud aan je ski of snowboard is dit gewaarborgd.

Twinseasons is gecertificeerd volgens de normen van de wintersportspecialist ®.

Ski | Snowboard slijpen en tunen

Ski en snowboards hebben staalkanten. Deze zijkanten van staal zorgen ervoor dat ski's en snowboards grip houden op de sneeuw. Staalkanten bepalen dus je grip, sturing en zijn erg belangrijk voor een veilige afdaling. Zo zorgen staalkanten ervoor dat we bochten kunnen draaien in het het algemeen, carven, snel en krachtig tot stilstand kunnen komen en in steil terrein kunnen blijven staan, ook als de sneeuw ijzig is.

Bij Twinseasons slijpen wij je materiaal op onze Montana Snowcruiser. Hiermee kunnen we een constante hoek van de staalkant garanderen met een minimale afwijking. Door de volledig geautomatiseerde tuning van de Montana machine is je materiaal van onder tot boven getuned. We zien bij disc-geslepen (moonflex-diamant) materiaal regelmatig een afwijking van 2° of meer, dit zal het gedrag van je ski of snowboard dusdanig beïnvloeden dat het plezier je snel zal vergaan.

Ski | Snowboard waxen

Het belag (base) van ski's en snowboards moet goed onderhouden en gevoed worden. Het voeden, bijhouden en in goede conditie houden van de onderkant van ski's en snowboards doe je met wax. Wax zorgt ervoor dat je materiaal beter gaat glijden over de sneeuw. en dat het vocht van de sneeuw beter wordt afgevoerd. Het is belangrijk om je materiaal regelmatig te waxen, niet alleen vanwege betere glij eigenschappen (snelheid) maar ook omdat skiwax het kunststof van het belag soepel houdt en daardoor sterker blijft.

Er zijn verschillende soorten wax te verkrijgen (voor verschillende temperaturen sneeuw). In veel voorkomende gevallen is een universele veelal goed genoeg voor de gemiddelde wintersporter. Een goede waxlaag op je ski of snowboard is ook het behoud van je materiaal, want je materiaal is dam minder gevoelig voor beschadigingen. Bij Twinseasons beschikken wij over verschillende soorten wax en machines om je materiaal te prepareren voor optimaal glij vermogen. We doen dit met onze Montana Waxmaster voor de traditionele techniek of op verzoek met de Montana Race-waxer waarmee we de wedstrijdtechniek voor iedereen beschikbaar hebben en uniek zijn in Noord Nederland.

Ski | Snowboard Belag repareren

Tijdens het skien en snowboarden kan je materiaal beschadigen, vooral stenen kunnen flinke schade toebrengen aan het belag van de ski's of snowboard. Om goede glij eigenschappen en sturing van je materiaal te behouden is het belangrijk om het belag, de onderkant van de ski of snowboard, in goede conditie te houden. Krassen en gaatjes moeten worden opgevuld met speciaal vulmiddel, of als het grote stukken zijn met een stans van hetzelfde type belag. Veel reparatie (belag repareren) is vakwerk waarbij speciale skislijpmachines of vulmachines nodig zijn. Je kan het beste dit laten uitvoeren door een wintersportspecialist.

Skibindingen | afstellen

Skibindingen behoeden skiërs voor gescheurde kniebanden en andere letsels. Goed afgestelde bindingen laten bij een eventuele val los. Het goed af stellen van skibindingen is een secuur en belangrijk werk. Een verkeerd afgestelde binding kan levenslange schade aan knieën veroorzaken. Het regelmatig visueel controleren van je skibinding en de controle op de werking zijn een must. Bij Twinseasons doen we dit bij elke servicebeurt geheel GRATIS!

Voor het goed afstellen van de lengte van de binding moet de veer gespannen worden. Dat wil zeggen dat de goede DIN waarde gevonden moet worden. Veel mensen denken ten onrechte dat de DIN waarde overeen komt met het gewicht van de skiër in kilo's od hun ervaring. Dit laatste is onjuist! Het is verhaal is een stuk gecompliceerder. Laat u skibindingen afstellen door een wintersportspecialist voor je eigen veiligheid en die van anderen! Mocht je meer willen weten over skibindingen afstellen of DIN-waarden kom dan gerust langs in onze winkel en we zullen je vragen beantwoorden.

Waarom ski onderhoud | Snowboard onderhoud bij Twinseasons

  • Kennis en passie voor het vak
  • Jarenlange ervaring in de wintersport
  • Moderne eigen werkplaats voor snowboard en skionderhoud
  • Montana machinepark, de modernste technieken
  • Beste service en scherpste prijzen
  • Goed bereikbaar en gratis parkeren
  • Zeer uitgebreid assortiment wintersportartikelen
  • Erkend volgens de wintersportspecialist ®